Fra vi bliver født gennemstrømmes vi hver dag af en flod af tanker. Tanker er det, vi oplever livet med. Vi kan ikke opleve livet uden tanker. Tanker former og farver vores liv. Tanker er et uendeligt kreativt materiale, vi kan bruge til at skabe hvad som helst med. Både godt og dårligt. Alt begynder med en tanke.

Vores liv afspejler det, vi tænker. Vi kan ikke bestemme, hvad vi vil tænke eller om, vi vil tænke. Tankerne flyder bare igennem os. Men vi kan vælge hvilke tanker, vi vil give liv og vægt. For tanker har ikke værdi i sig selv. Tanker er bare energi. Tanker er neutrale. Og det er os, der giver tankerne betydning og værdi.

Tankerne er broen mellem den formløse (spirituelle) verden og vores virkelighed (verden af form). Vi skaber virkeligheden gennem vores tanker. Man kan ikke styre, hvilke tanker man vil have. Men man kan vælge, hvilke tanker man tror på og holder fast i. Kunsten er at vælge at fokusere på dem, der er gode for os.

Vores frie vilje betyder, at vi selv kan vælge, hvad vi giver lov til at fylde. Hvilke tanker vi giver liv til. Positive tanker skaber et sundt og stabilt liv. Negative tanker skaber negative følelser – problemer og lidelse.

Vi lever i følelsen af vores tanker. Derfor er vores følelser et pejlemærke for, hvilke tanker der er gode for os at holde fast i. Ligesom vi fjerner hånden fra kogepladen, når vi brænder os, så skal vi give slip på de tanker, der føles ubehagelige. Hvis vi slipper de dårlige tanker og holder fast i de tanker, der føles gode, så vil vores liv forme sig efter det – og vi vil opleve, at vores liv føles bedre og bedre – mere af tiden.