Tanke er ikke virkelig. Det er dog gennem Tanke, at vores virkelighed er skabt. 

– Sydney Banks 

Princippet Tanke er den kreative kraft, som vi bruger til at skabe alting og som hjælper os til at navigere i livet. Alt hvad vi oplever, er skabt gennem Princippet Tanke. Når vi taler om Tanke skal det forstås i bredest mulige forstand. Det er både alle de tanker af ord, som vi hører inde i hovedet, men det er også de billeder eller andre indtryk som vi hører, ser og mærker inden i os. Alt sammen skaber det vores oplevelse af livet.  

Princippet Tanke er grundelementet i vores virkelighed. Det er hvad, vi oplever livet med. Som i eksemplerne ovenfor, så er det altid dine tanker du oplever. Så når du tænker på noget du har oplevet eller på noget i fremtiden, så oplever du følelsen af det du tænker lige nu og her.  

Tanker er i sig selv altid neutrale og flygtige af natur. Det betyder, at tankerne kommer og går uden, at vi skal gøre noget for at det sker. Det er ikke vores opgave at få de “dårlige” tanker til at forsvinde eller at holde fast i de “gode” tanker. Det sker helt af sig selv. Og når vi uskyldigt kommer til at tage tankerne og følelserne alvorligt og personligt, så vil vi med det samme opleve dem som virkelige. Det kan fx være at vi er ude i byen og pludselig bliver vi overvældet af følelsen af angst. Det føles som om, vi er nødt til at handle på den følelse, for at få den til at gå væk. Vi tænker måske, at vi bliver nødt til at komme væk fra det vi er midt i eller at vi bliver nødt til at gøre noget bestemt for at dæmpe følelsen af angst. Men så snart vi opdager, at angsten er lavet af tanker og derfor er flygtig af natur og vil gå over af sig selv, så begynder tankerne at falde til ro. Vi oplever derfor en grundlæggende ro samtidig med, at vi stadig kan mærke angsten.  

Tanke er således en konstant flydende ressource, som gennemstrømmer os og giver os potentialet for at tænke hvad som helst og dermed blive til vores virkelighed. Vi bestemmer ikke selv, hvilke tanker der dukker op i vores sind, men vores følelser fungerer som et perfekt navigationssystem, som guider os til at vide, hvornår tankerne er værd at lytte til. Når tankerne kommer med en følelse af anspændthed, så er det tegn på, at de ikke er hjælpsomme og at vi derfor roligt kan lade dem passere. Når de derimod kommer med en følelse af ro og klarhed, så ved vi til gengæld, at de er værd at lytte til. 

Du kan se mere om: Livskraft og Bevidsthed.

Du kan læse introduktionen til, hvad De Tre Principper er her.