Når man først har fanget forståelsen af, hvordan de tre principper fungerer, så er der ingen vej tilbage. Så ved vi, at vores følelser kommer fra vores tanker og ikke fra vores omverden. Det er som at se, at jorden er rund – og ikke flad. Når man forstår, hvordan alle ens oplevelser er skabt, og hvordan de bliver oplevet, og hvordan vi selv har fri vilje, så bliver man i stand til at være den bedste udgave af sig selv, mere af tiden.

Man finder ud af, hvordan man kan få adgang til sin egen dybe visdom, og hvordan man kan slippe sin uudtømmelige kreative kraft løs. Man begynder at træffe bedre beslutninger på arbejdet og derhjemme og at skabe bedre relationer, selv med de mest vanskellige personer i ens liv. Man bliver mere modstandsdygtig, oplever mindre stress, større lethed og en følelse af klarhed. Kort sagt begynder man at leve livet mere fuldt ud, lige meget hvad ens tidligere, eller nuværende omstændigheder er.

Det befriende ved at livet opleves indefra ud – glæden er kun en tanke væk
Vi har vænnet os til at få dækket vores behov for glæde og mening i livet ved at søge det uden for os selv. Gennem jobbet, uddannelsen, maratonløbet, huset, bilen, børnene, kæresten, ferien…Problemet med det er, at mange af os slider og slæber for at opnå succes og lykke gennem ydre omstændigheder – og at vi derfor kommer til at opleve ubehagelige tilstande som frustrationer og stress.

Det befriende ved at forstå de tre principper er at indse at: 

Den verden, vi ser derude, den spejler blot vores tanker om den. Vi ser ikke verden, som den er. Vi ser vores egne tanker om den. Så en hvilken som helst frustration er ikke feedback om en situation, men feedback om en ubehagelig tanke.

De tre principper giver os indsigt i, hvordan vores sind fungerer. Vi bliver bevidste om, at vores tanker kommer og går. Og om hvordan vi med vores bevidsthed kan vågne op og se, hvad der skal til, for at vi kan komme tilbage til den naturlige væren, som er glæde og fred.

Uden stressede tanker er der en naturlig væren – en dyb følelse af at være til stede – en glæde, som er uafhængig af ydre forhold. 

Alle mennesker har adgang til deres naturlige væren, og de tre principper peger ind i os selv til det sted, hvor fred, glæde og samhørighed altid er – lige under vores personlige tanker. Derfor er vi altid kun en tanke fra at opleve vores indre ro og glæde.