De tre principper er en ny forståelse af vores sinds natur. Det er et nyt psykologisk paradigme. Selve forståelsen er ikke ny. De tre principper beskriver, hvordan vores sind altid har virket. Mange af os er bare ikke bevidste om det. Men når man får øjnene op for det og forstår de tre principper helt indefra, så vil man opleve livet med en langt større grad af ro, lethed, glæde og energi.

Det smitter af på alle områder af ens liv, og for mange kommer livet til at forme sig på en langt mere positiv måde end tidligere – uanset hvad der sker. For livet er, som det er, og der sker det, der sker i livet. Det kan vi ikke styre. Det er det, vi tænker om det, der gør hele forskellen. Når vores tanker ændrer sig. Så ændrer oplevelsen af vores liv sig. For vi oplever vores liv gennem vores tanker – øjeblik for øjeblik. Og de tre principper peger på, hvordan oplevelsen af vores liv bliver skabt.

Livet opleves indefra ud/Inside out-forståelsen
De tre principper er et nyt perspektiv, der viser os, at livet ikke er noget, der sker for os. Det sker fra os. Vi oplever livet indefra og ud. Vi oplever livet gennem vores tanker. Vi oplever ikke vores job, vores børn, vores parforhold eller vores udfordringer i livet. Men vi oplever vores tanker om dem. Det ser ud som om, vi oplever livet som gennem et kamera, der filmer vores liv. I virkeligheden fungerer vores sind ligesom en projektor, der viser filmen af det, vi tænker. Derfor er vi ikke passive tilskuere til vores eget liv – men i stedet (med)skabere af vores eget liv.

Denne (mis)forståelse af, hvordan vores psykologiske design er skabt, gør hele forskellen. Når vi ser livet fra dette perspektiv – så er vi ikke længere ofre for, hvad der end sker i livet. Så er vi bevidste om, at livet opleves gennem vores egne tanker, og at vi kan vælge, hvilket perspektiv vi ser på livet med. Vi kan ikke kontrollere vores tanker, men vi kan vælge at tro på de tanker, der er mest konstruktive for os i øjeblikket.

De tre principper er de gyldne tråde, som vores menneskelige oplevelse er vævet af. Det er sandheder eller grundprincipper lige som tyngdekraften. Lige som andre naturlove er de usynlige. Men de er der, uanset om vi tror på dem eller ej. Uanset om vi ved det eller ej. Ingen kan opleve livet uden dem. Ingen kan opleve livet uden, at de tre principper er i spil på samme tid. De tre principper peger på, hvordan vi ALTID oplever livet – og altid har gjort det.