Forandringshistorie – flytning fra by til land

Af Elene Skytte

Jeg mødte 3P og den gule bog i 2020, det forår hvor Corona kom. Tænk at en bog, via bogstaver og ord, kan forandre ens liv så meget. Dengang boede vi på 10. år i et dejligt nyt hus, som vi havde fået bygget i Birkerød, nord for København. Derfra skulle vi bæres ud, troede vi. Rudersdal, Furesøen og Vaserne havde været vores naturskønne hood i 27 år.  

De der store indsigter, som andre snakker om, de er ikke kommet til mig. Bare lige så stille er mit liv helt forandret, uden at jeg har gjort andet end det, som livet pegede mig i retning af. Der skete dog en mærkværdig ting lige fra første side af den gule bog – de krimier som jeg nok har læst 1-2 af om ugen siden teenageårene, de var pludselig ikke interessante længere. Så mærkeligt, for jeg havde nydt hvert øjeblik med krimierne. Alt hvad jeg nu læser og lytter til er 3P. Krimierne forsvandt bare ud af mit liv … puf. På samme vis, og uden at gøre noget, blev tankemylderet mindre og mindre. 

Dengang havde jeg haft mit drømmearbejde i 20 år, og elskede mine opgaver, men havde altid kæmpet med stress på arbejdet. Hvilket jeg var overbevist om var ledelsens skyld!! Jeg havde erfaret at jobskifte var godt for en tid, men at efter en periode, så kom stress og tankemylder tilbage.  

I maj 2022, efter 7-8 omgange i den gule bog, bankede livskraften på for at jeg skulle ud og møde 3P folk fysisk. Wow, en magisk oplevelse at møde Natasha Swerdloff og Bill Pettit personligt 😍.

Samt alle de andre mennesker i 3P familien ☘️❤️.

Jeg kan ikke beskrive det med andet end et enkelt ord: følelsen. Det var så vildt at mærke følelsen. Følelsen i mig, og i rummet. Førend mit intellekt opdagede det, så havde jeg tilmeldt mig 3P-skolens practitioner uddannelse.  

Træt af stressen på arbejdet så begyndte jeg i sommerferien, sådan bare for sjov, at lede efter et hus på boligmarkedet, hvor jeg kunne bygge en hundesvømmehal – Jeg arbejder med svømning og har to hunde, så det lå nærmest lige for at kombinere det! Sådan en bolig fandt jeg ikke, men et hus på Møn fandt mig … på mærkværdigvis så følte jeg, at det talte til mig. Men reelle flyttetanker havde vi bestemt ikke. Af forskellige tilfældigheder ender vi med alligevel at køre til Møn for at se på huset. I den overbevisning, at det helt sikkert ikke er noget for os. Det er fra 1905 og med førstesal; næh nej, vi skulle kun bo i ny bolig og uden trapper. Livskraften skulle dog vise sig at ville noget andet. Meget hurtigt kommunikerede min livskraft med min mands livskraft, der på Møn. Så helt uden at se på hinanden, og uden at tale sammen, så vidste vi bare, at her skulle vi bo.  

Dilemmaet var dog at hele familien; mor, bror, svigerinde, nevøer, svigermor, gode naboer og mange venner, de boede jo lige om hjørnet. De mente alle, at vi var blevet rablende skøre. Så der fulgte nogle uger med at kæmpe en indre kamp med ego, og få beroliget intellektet til at sætte huset i Birkerød til salg. Med 3P som den solide makker, så vidste jeg, på den der “ved-ved måde”, at beslutningen var så åbenlys og nem at tage, når livskraften viser sig så stærkt. Det gik da også mega hurtigt; i løbet af august, så havde vi købt huset på Møn. Og via mit netværk undersøgte jeg jobmulighederne på Sydsjælland, og bom, bare ved at spørge, så opstod muligheden og i løbet af en uge, fik jeg nyt job.  

Nu bor vi på Møn, og jeg, min mand og yngstesønnen elsker livet her. Undervejs er jeg blevet coach fra 3P-skolen, ligesom vores søn Victor også snart er. Arbejdet er mere og mere uden stress og tankemylder. For blot 1,5 år siden kunne jeg ikke have forudset, at 3P ville komme til at fylde så meget i mit liv. Boligen har vist sig at have potentiale og gode rammer for at vi kan udbyde 3P events her. Måske endda som familievirksomhed. Det er helt okay, at der er bølger og skvulp i hverdagen, for det er en naturlig del af livet. Jeg flyder roligt med – og fyldes med forundring og taknemmelighed over livets finurlige rejse.