Bevidstheden er den, der gør os i stand til at opleve vores tanker. Man kan også sige, at bevidstheden er det lærred, vi med vores tanker maler vores liv på – øjeblik for øjeblik.

Bevidstheden er usårlig. Den kan ikke gå i stykker. Uanset hvor mange ubehagelige ting, der er sket i ens liv er bevidstheden stadig intakt. Bevidstheden er som himlen. Skyer kan drive igennem, masser af dårligt vejr kan dække den til og forsvinde igen. Men ovenover det hele er himlen altid blå og klar – uanset vejret.

Sådan fungerer vores bevidsthed også. Uanset hvor dårligt vi tænker, at vi har det, så er vi altid mentalt sunde inderst inde – lige under vores tanker. Vi kan bare ikke altid se det. Men når vi ved det, så ændrer vores forhold til vores tanker sig. For så ved vi, at vi altid kun er en tanke fra at opleve indre ro og glæde.

Vores personlige bevidsthed skifter. Den bevæger sig op og ned – næsten som en elevator. Det er ikke noget, vi kan styre. Men når vi ved det, kan vi blive bedre til at vide, hvornår vi skal lytte til vores tanker. Og hvornår vi skal lade være. For kvaliteten af vores tanker stiger og falder med vores personlige bevidsthedsniveau.

Når vores personlige bevidsthed er høj, så oplever vi følelsen af kærlighed, forståelse og nærvær. Vi har overskud og overblik og kan se løsninger og skabe gode, konstruktive resultater. Når bevidstheden er lav, så oplever vi følelsen af fortvivlelse, frustration og afmagt – vi kan ikke se løsninger og kan fx blive apatiske eller destruktive. Når man ved, at det er sådan vores bevidsthed fungerer bliver det lettere at lade tankerne være, når bevidstheden er lav, fordi man ved at det kun er et spørgsmål om tid, før ens bevidsthed igen vil være høj og at man så igen vil være føle overskud og ro uanset hvilken situation man står i.

Ved høj bevidsthed er man i stand til at se igennem sine negative tanker og få øje på visdommen (nogle kalder den: sund fornuft eller intuition) i vores egen bevidsthed. Visdommen er en medfødt intelligens, der altid er til stede i os, men den kan blive forstyrret eller overdøvet af vores negative tanker. Når bevidstheden stiger, og der er ro og klarhed i sindet, så har man lettere ved at få øje på sin egen medfødte visdom. Når man begynder at navigere mere og mere efter sin visdom (intuition eller sunde fornuft) i livet, så bliver livet bedre og bedre – mere af tiden.