Bevidsthed er opmærksomhedens gave.  

– Sydney Banks 

Alle mennesker har en bevidsthed. Vores bevidsthed er det, der gør os i stand til at mærke og opleve livet. Bevidsthed er hvad, der bringer vores tanker til live gennem vores sanser og følelser. 

Man kan beskrive bevidstheden, som det neutrale biograflærred. Alle de tanker, vi giver en værdi og tager personligt, bliver afspillet på bevidsthedens lærred, ligesom filmen bliver afspillet på lærredet i en biograf. De Tre Principper skaber i samspil en fuldkommen oplevelse af tankefilmen ved at tilføje special effects med vores følelser og sanser. I biografen bliver lærredet aldrig påvirket af filmen. Uanset hvor voldsom filmen er, vil lærredet være intakt, når filmen slutter. På samme måde fungerer bevidstheden i vores sind. Uanset hvor voldsomme tankefilm der afspilles i vores indre biograf, så tager bevidstheden (det som er dig) aldrig skade. Du forbliver intakt.  

Det betyder, at når du tænker på en oplevelse du har haft eller noget du tror vil ske i fremtiden, så bliver tankefilmen vist på din bevidstheds indre lærred. Og du vil med det samme opleve følelsen af det du tænker. Det kan fx være at du tænker på noget dejligt, du oplevede sidste sommer og straks mærker du igen følelsen af glæde og varme i hele kroppen. Det kan også være du går forbi en rosenbusk og duften af roserne får pludselig dine tanker i retning af din mormors have, da du var barn og i dit sind er du der pludselig igen. På samme måde, hvis vi tænker på noget som vi tror kommer til at ske, så oplever vi også følelsen af hvad det er vi forestiller os. Det kan fx være at vi skal til et vigtigt møde eller til eksamen i næste uge og når vi tænker på det, bliver vi fyldt med nervøsitet og bange anelser. 

Alt dette er en del af vores personlige bevidsthed. Og vores personlige bevidsthed er en del af den Universelle Bevidsthed, som er den opmærksomhed, som findes i alt levende. Når vores personlige tanker falder til ro og vi lytter indad opdager vi, at vi har en indre visdom, som altid guider os. Denne visdom kommer fra Den Universelle Bevidsthed.  

Bevidstheden er usårlig. Den kan ikke gå i stykker. Uanset hvor mange ubehagelige ting, der er sket i ens liv er bevidstheden stadig intakt. Bevidstheden er som himlen. Skyer kan drive igennem, masser af dårligt vejr kan dække den til og forsvinde igen. Men ovenover det hele er himlen altid blå og klar – uanset vejret.

Sådan fungerer vores bevidsthed også. Uanset hvor dårligt vi tænker, at vi har det, så er vi altid mentalt sunde inderst inde – lige under vores tanker. Vi kan bare ikke altid se det. Men når vi ved det, så ændrer vores forhold til vores tanker sig. For så ved vi, at vi altid kun er en tanke fra at opleve indre ro og glæde.

Vores personlige bevidsthed skifter. Den bevæger sig op og ned – næsten som en elevator. Det er ikke noget, vi kan styre. Men når vi ved det, kan vi blive bedre til at vide, hvornår vi skal lytte til vores tanker. Og hvornår vi skal lade være. For kvaliteten af vores tanker stiger og falder med vores personlige bevidsthedsniveau.

Når vores personlige bevidsthed er høj, så oplever vi følelsen af kærlighed, forståelse og nærvær. Vi har overskud og overblik og kan se løsninger og skabe gode, konstruktive resultater. Når bevidstheden er lav, så oplever vi følelsen af fortvivlelse, frustration og afmagt – vi kan ikke se løsninger og kan fx blive apatiske eller destruktive. Når man ved, at det er sådan vores bevidsthed fungerer bliver det lettere at lade tankerne være, når bevidstheden er lav, fordi man ved at det kun er et spørgsmål om tid, før ens bevidsthed igen vil være høj og at man så igen vil være føle overskud og ro uanset hvilken situation man står i.

Ved høj bevidsthed er man i stand til at se igennem sine negative tanker og få øje på visdommen (nogle kalder den: sund fornuft eller intuition) i vores egen bevidsthed. Visdommen er en medfødt intelligens, der altid er til stede i os, men den kan blive forstyrret eller overdøvet af vores negative tanker. Når bevidstheden stiger, og der er ro og klarhed i sindet, så har man lettere ved at få øje på sin egen medfødte visdom. Når man begynder at navigere mere og mere efter sin visdom (intuition eller sunde fornuft) i livet, så bliver livet bedre og bedre – mere af tiden.

Du kan se mere om: Livskraft og Tanke.

Du kan læse introduktionen til, hvad De Tre Principper er her.