Bevidstheden er den, der gør os i stand til at opleve vores tanker. Bevidstheden er det lærred, vi oplever vores liv på. Man kan også sige, at bevidstheden er det lærred, vi med vores tanker maler vores liv på – øjeblik for øjeblik.

Bevidstheden er usårlig. Den kan ikke gå i stykker. Uanset hvor mange ubehagelige ting, der er sket i ens liv er bevidstheden stadig intakt. Bevidstheden er som himlen. Skyer kan drive igennem, masser af dårligt vejr kan dække den til og forsvinde igen. Men ovenover det hele er himlen altid blå og klar – uanset vejret.

Sådan fungerer vores sind også. Uanset hvor dårligt vi tænker, at vi har det, så er vi altid mentalt sunde inderst inde – lige under vores tanker. Vi kan bare ikke altid se det. Men når vi ved det, så ændrer vores forhold til vores tanker sig. For så ved vi, at vi altid kun er en tanke fra at opleve indre ro og glæde.

Vores bevidsthed skifter. Den bevæger sig op og ned. Det er ikke noget, vi kan styre. Men når vi ved det, kan vi blive bedre til at vide, hvornår vi skal lytte til vores tanker. Og hvornår vi skal lade være. For kvaliteten af vores tanker stiger og falder med vores bevidsthedsniveau.

Når bevidstheden er oppe, og bevidstheden er høj, så oplever vi følelsen af kærlighed, forståelse og nærvær. Vi har overskud og overblik og kan se løsninger og skabe gode, konstruktive resultater. Når bevidstheden er nede, og bevidstheden er lav, så oplever vi følelsen af fortvivlelse, frustration og afmagt – vi kan ikke se løsninger og kan fx blive apatiske eller destruktive.

Ved høj bevidsthed er man i stand til at se igennem sine negative tanker og få øje på visdommen (nogle kalder den: sund fornuft eller intuition) i vores egen bevidsthed. Visdommen er en medfødt intelligens, der altid er til stede i os, men den kan blive forstyrret eller overdøvet af vores negative tanker. Når bevidstheden stiger, og der er ro og klarhed i sindet, så har man lettere ved at få øje på sin egen medfødte visdom. Når man begynder at navigere mere og mere efter sin visdom (intuition eller sunde fornuft) i livet, så bliver livet bedre og bedre – mere af tiden.